Statii de epurare rezidentiale mari AT30 -AT250 oval
Statiile compacte de epurare ape uzate menajere AT 6 – AT 30, sunt proiectate sa trateze ape uzate provenite de la case familiale, blocuri, zone rezidentiale, localitati sau alte surse de apa uzata menajera (ex. pensiuni, restaurante, scoli, hoteluri, cladiri birouri, apa menajera unitati industriale, ferme zootehnice) avand capacitati pana la 50 locuitori . La comanda se pot executa pana la capacitati de pana la 5000 locuitori .
Apa epurata poate fi:
descarcata direct in ape de suprafata, vai sau soluri permeabile
reciclata si utilizata pentru irigatii
reutilizata pentru WC dupa o tratare tertiara
Statiile de epurare au Certificat de Conformitate
Statiile de epurare sunt formate rezervoare compartimentate cu structură tehnologică internă.
Epurarea apelor menajere se face prin utilizarea proceselor cu namol activ si stabilizarea aeroba a namolului. Rezervoarele sunt acoperite cu capace pietonale din polipropilena.
Manual de utilizareTehnologia de epurare
Tehnologia epurarii este bazata pe un proces continuu de aerare si amestecare a namol activ din apei uzate. Reactorul biologic cuprinde o cameră anaerobă(1), o camera de oxidare(2), o camera de decantare(3) si un spatiu integrat de retentie(4). Camerele sunt conectate intre ele prin circulatie interna, gravitationala.
Camera anaeroba(1) este impartita de o serie de deflectoare care creeaza asa numitul sistem de circulatie pe verticala Vertical Flow Labyrinth – VFL®.
In camera de decantare finala este incorporat un fluometru(8) care poate regla volumul de apa uzata care intra in statie, evitand astfel supraincarcarea statiei. Aceasta face posibila o tratare tertiara si o recirculare mult mai eficienta a apei, deoarece apa deversata dupa tratarea secundara nu infunda patul filtrant din sistemul de dispersie sau din echipamentul de filtrare.
Aerarea si mentinerea namolului activ in suspensie se realizeaza in camera de aerare prin difuzorii cu bule fine(7). Amestecarea, circulatia si recircularea(5,6) namolului activ este asigurata de aer comprimat introdus prin intermediul unei pompe de aer – suflanta, via sistem de distributie a aerului prin care se poate regla debitul de aer. Atat aerarea cat si functionarea air-liftului sunt controlate dintr-un panou de control(optional)
Cantitatea de namol activ obtinut este foarte mica comparativ cu alte tehnologii conventionale.
Daca la intrare apa uzata respecta parametrii NTPA-002, parametrii garantati obtinuti la deversare sunt conform NTPA 001
Amplasarea statiei de epurare
Statiile de epurare a apelor menajere reziduale, AT 6-50 sunt amplasate intr-o excavatie, pe un pat de beton de aproximativ 15 cm, astfel incat statia sa iasa din pamant fata de nivelul final al solului cu 5 cm. Cand este necesar sau in conformitate cu planul de constructie, se va pregati un cofraj de beton
in jurul statiei avand inaltimea specificata in documentatia planului.
Rezervoarele statiei de epurare trebuie umplute cu apa pana la gura de preaplin inainte de a fi inconjurate cu nisip sau de a se realiza cofragul de beton.
Instructiuni detaliate sunt incluse in manualul de operare.